@Ajantisss Z wielką chęcią! Wystarczy kilka kapeluszy grzyba o nazwie Czubajka Kania (tzw. "Sowa"), pieprz, sól, mąka, jajko i bułka tarta (panierka dokładnie taka jak w przypadku klasycznych schabowych) i na patelnię! Noga grzyba do niczego się nie przydaje, więc można spokojnie ją wyrzucić. Kapelusz posolić i popieprzyć od strony blaszek, odczekać pół godziny (kapelusz przejdzie przyprawami), a następnie zapanierować. Z każdej strony smażyć "kotlet" ok 1,5 minuty. UWAGA! Sowę łatwo pomylić ze śmiertelnie trującym Muchomorem Zielonkawym!
SOWEŁ
Gdzie można tak tuningować sowy?
Ta sowa jest saspiszys!
Jaki tam "Pan Sowa"... Za moich czasów była "Sowa Pszemondrzała".
sowa-poduszkowiec :)
Hah, przypomina mi popularną "sowę" w panierce na jesieni. Oj, aż burczy w brzuchu...
@Ajantisss Z wielką chęcią! Wystarczy kilka kapeluszy grzyba o nazwie Czubajka Kania (tzw. "Sowa"), pieprz, sól, mąka, jajko i bułka tarta (panierka dokładnie taka jak w przypadku klasycznych schabowych) i na patelnię! Noga grzyba do niczego się nie przydaje, więc można spokojnie ją wyrzucić. Kapelusz posolić i popieprzyć od strony blaszek, odczekać pół godziny (kapelusz przejdzie przyprawami), a następnie zapanierować. Z każdej strony smażyć "kotlet" ok 1,5 minuty. UWAGA! Sowę łatwo pomylić ze śmiertelnie trującym Muchomorem Zielonkawym!
@Ajantisss Na "Sowę" już nieco za późno, ale i tak radzę spróbować w późniejszym terminie. Smacznego i pozdrawiam serdecznie! :D